TEOG 2016 Türkçe Soru ve Cevapları 23 Kasım

MEB tarafından hazırlanan TEOG sınavı bugün gerçekleştirildi. Sınav sonrasında Türkçe testinin soru ve cevapları açıklandı.

TEOG 2016 Türkçe Soru ve Cevapları 23 Kasım

TEOG sınavının merakla bekleneilen soru ve cevapları yayınlandı. Bugün gerçekleştirilen Türkçe sınavında yer alan testler kullanıcılara sunuldu. İşte Türkçe sınavından bazı soruları sizlere sunuyoruz.

1.soru: “bana verdiğin kitabı metroda unutmuşum” sorusunda unutmak kelimesi ile ilgili sorunun cevabı
CEVAP: D) bir şeyi yapamaz duruma gelmek

2.soru: karşıt anlamlı kelimeler ile ilgili sorunun cevabı
CEVAP: A) hüzün-neşe

3.soru: picasso sorusunun cevabı nedir?
CEVAP: D) Farklı sanatlar

4.soru: Hititler sorusunun cevabı nedir?
CEVAP: C) kültürel varlığa katkı 1haberler.com

5.soru: Düşünce şüpheyle başlar… sorusunun cevabı?
CEVAP: D) karşıt görüşler

6.soru: “Ömründe hiç…” Numaralandırılmış amaç-sonuç ilişkisi olan sorunun cevabı?
CEVAP: B) II

7.soru: “Çocuk kitaplarının eğitici” Numaralandırılmış cümle hangisi söylenemez sorusunun cevabı?
CEVAP: C) III

8.soru: “Ben İstanbul şarkıları ile büyüdüm…” Yazarın asıl anlatmak istediği sorusunun cevabı?
CEVAP: B) bütünleştirmek

9.soru: Numaralandırılmış cümlelerin hangisinde düşüncenin yönü değiştirmiştir sorusunun cevabı…
CEVAP:

10.soru: sanat ile ilgili sorunun cevabı?_
CEVAP:

11.soru: “Bir otomobil kazası” sorusunun cevabı?
CEVAP:

12. soru: “Yıllarca yaşadığım kasabada” sorusunun cevabı?
CEVAP:

13. soru: Hayat tren gibidir sorusunun cevabı nedir?
CEVAP:

14.soru: “Tanımadığınız bir dünya” sorusunun cevabı?
CEVAP:

15.soru: “Babası Dacat Bey ” ile başlayan sorunun cevabı nedir?
CEVAP:

16.soru: Yazım yanlışı ile ilgili sorunun cevabı?
CEVAP:

17.soru: Noktalama işareti ile ilgili sorunun cevabı?
CEVAP:

18.soru: “Yatağımdan doğruldum” sorusunun cevabı?
CEVAP:

19.soru: “Yazar doğup büyüdüğü coğrafyada” sorusunun cevabı nedir?
CEVAP: B) özne-nesne-zarf-yüklem

20.soru: “Ay’ın atmosferi” sorusunun cevabı?
CEVAP:

***


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.